چالش بزرگ چین برای رهایی از واردات انرژی


استقلال انرژی یک پیش شرط مهم برای هر کشوری در اتخاذ سیاست های اقتصادی و خارجی به شمار می رود.به گزارش اویل پرایس، افزایش وابستگی چین به واردات انرژی به خصوص سوخت های فسیلی یک دردسر و چالش بزرگ برای پکن به شمار می رود. بنابراین چین سعی کرده است تا افزایش تولید داخلی را در اولویت قرار دهد.

بر اساس این گزارش علی رغم برخی موفقیت ها در زمینه اکتشاف و تولید انرژی، پیش بینی می شود وابستگی به واردات طی سال های آینده نیز افزایش خواهد یافت و این مساله یک چالش بزرگ برای مقام های چینی به شمار می رود. 

پکن به 3 شرکت بزرگ انرژی داخلی یعنی پتروچاینا، سی ان او او سی و سینوپک دستور داده است تا سرمایه گذاری برای توسعه منابع داخلی انرژی را افزایش دهد. این شرکتها وعده داده اند تا 5 سال آینده 517 میلیارد یوان معادل 77 میلیارد دلار سرمایه گذاری کنند که این رقم هر سال 18 درصد افزایش خواهد داشت. 

بر اساس آمارهای اداره اطلاعات انرژی آمریکا ، تولید نفت و سایر میعانات در چین به بیش از 4.9 میلیون بشکه در روز افزایش یافته است. علی رغم این افزایش ، وابستگی چین به نفت خارجی به 70 درصد رسیده و این رقم احتمالا بیشتر خواهد شد. 

اکتشاف میادین جدید نفت و گاز در چین این روزها به یک خبر عادی و معمولی تبدیل شده است. علی رغم موفقیت شرکت های بزرگ چینی در اکتشاف میادین بزرگ نفت و گاز طی ماه های اخیر، صنعت انرژی این کشور با چالش عدم ثبات در تقاضای داخلی برای نفت روبرو است. افزایش رشد و رونق اقتصادی موجب رونق بازار انرژی شده ولی سطح وابستگی به سوخت های فسیلی متفاوت است. وابستگی به زغال سنگ به خاطر افزایش چشمگیر تولید داخلی محدود شده است و وابستگی به گاز طبیعی نیز در مقایسه با کل تقاضای انرژی چین، سهم متعادلی دارد. با این حال، نفت همچنان بزرگترین چالش چین است. 

در حالی که سهم گاز در تامین انرژی مورد نیاز چین در شرایط کنونی متعادل است ولی پیش بینی می شود یک رشد چشمگیر در پیش خواهد بود. افزایش سطح درآمد و رشد مصرف انرژی منجر به آلودگی شدید هوا در بسیاری از شهرهای چین شده است. بسیاری از خانواده ها نیز برای گرمایش از زغال سنگ استفاده می کنند. سیاست چین برای انتقال از زغال سنگ به گاز طبیعی با هدف کاهش آلاینده ها بوده است. 

پیش بینی می شود سهم گاز در تامین انرژی مورد نیاز چین تا پایان امسال به 10 درصد برسد. این رقم تا پایان 2030 میلادی به 15 درصد خواهد رسید. 

علی رغم اصلاحات گسترده قوانین برای افزایش تولید انرژی در داخل کشور، چین همچنان به شدت به واردات وابسته است. در سال 2019 میلادی حدود 50 درصد گاز مورد نیاز چین از طریق خط لوله و ال ان جی وارد شده است. 

طی سال های اخیر شرکتهای چینی سرمایه گذاری هنگفتی را برای افزایش ظرفیت تولید ال ان جی انجام داده اند. هم اکنون ژاپن بزرگترین وارد کننده ال ان جی جهان است. پیش بینی می شود رشد فزاینده تقاضا موجب شود تا چین قبل از 2022 میلادی به بزرگترین وارد کننده ال ان جی جهان تبدیل شود. چین به دنبال احداث دومین خط لوله انتقال گاز از روسیه است. 

در بحبوحه شیوع ویروس کرونا، چین از معدود کشورهایی بوده که رشد اقتصادی مثبت را تجربه کرده است. پیش بینی می شود رشد اقتصادی چین در سال 2020 به 2.1 درصد و در سال 2021 به 8.4 درصد برسد. این بدان معناست که وابستگی به واردات انرژی همچنان یک چالش جدی برای رهبران چین در آینده نزدیک خواهد بود.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهبازده سبدمشتریان