شیوع ویروس کرونا بخش جهانی فولاد را با بحران های جدی مواجه کرده ولی در این بین صنعت فولاد اروپا با بیشترین زیان و ضرر روبرو شده است.به گزارش پلاتس، تعطیلی بخش گسترده ای از صنایع مصرف کننده فولاد در سراسر جهان، فشار زیادی را به تقاضا و قیمت این محصول راهبردی وارد کرده است.

بحران صنعت فولاد اروپا از کرونا

بر اساس این گزارش، فولادسازان اروپایی که حتی پیش از شیوع ویروس کرونا نیز با افت تقاضا و کاهش شدید سود روبرو شده بودند، با آغاز بحران کرونا به شدت لطمه خورده اند. در حالی که بسیاری از کارخانه های فولادی چین با کاهش شیوع کرونا در حال بازگشت به فعالیت هستند ولی تعطیلی گسترده کارخانه های بزرگ در سراسر جهان همچنان ادامه دارد، از جمله شرکت خودروسازی فولکس واگن که یکی از مهمترین مصرف کنندگان فولاد به شمار می رود.

بحران صنعت فولاد اروپا از کرونا

پیش بینی می شود فروش خودرو در آمریکا با توجه به قرنطینه و تعطیلی سراسری برخی ایالتها، با افت 80 درصدی روبرو شود. این مساله شرایط سختی را برای اروپا به وجود آورده است، چرا که بسیاری از کارخانه های فولادی اروپا با فناوری کوره های انفجاری کار می کند که نسبت به فناوری قوس الکتریکی در آمریکا انعطاف پذیری به مراتب کمتری دارد.

یک تحلیلگر اقتصادی معتقد است که سال 2019 سال بسیار بدی برای صنعت فولاد اروپا بوده و نقدینگی این شرکتها طی 6 ماه گذشته به شدت کاهش یافته است. در بین شرکتهای اروپایی، گروه فولادی Outokumpu با بدترین عملکرد مالی روبرو شده و این احتمال هست که امسال با افت شدید درآمد معادل 33 درصد کمتر از بحران 2009 روبرو شود.

شرکت Voestalpine نیز ماه گذشته نخستین زیان 9 ماهه خود را طی سال های اخیر اعلام کرده و بیش از 3.65 میلیارد یورو بدهی خالص دارد. پیش بینی می شود تولید جهانی این کالای اقتصادی در سال 2020 برای نخستین بار از 2015 میلادی با کاهش روبرو شود.

در اروپا 9 کوره بزرگ انفجاری تولید فولاد با مجموع ظرفیت تولید 19 میلیون تن متوقف شده و سایر کوره های بزرگ نیز ظرفیت تولید را کاهش داده اند. در آمریکا نیز تولید 6 میلیون تن فولاد به طور موقت تعطیل شده است.

اروپا برای مواجهه با این بحران و افت شدید تقاضا به مراتب کار سخت تری نسبت به آمریکا دارد زیرا خاموش کردن کوره های انفجاری تولید فولاد به این آسانی نیست. این کوره ها 60 درصد ظرفیت تولید فولاد اروپا را تشکیل می دهد در حالی که این رقم برای آمریکا حدود یک سوم است.

در چین روند تولید فولاد صعودی شده و این مساله میزان ذخایر فولاد در انبارهای این کشور را با سه برابر افزایش تا 27 مارس به 24.72 میلیون تن رسانده است. این رقم اوایل ژانویه به 8.88 میلیون تن رسیده بود.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهبازده سبدمشتریان