تحلیلگران بررسی کردند: سوپرسایکل قیمت کامودیتی ها تا کجا ادامه خواهد یافت؟


در حالی که قیمت انواع کامودیتی ها در بازارهای جهانی به سرعت رو به افزایش است، برخی تحلیلگران اقتصادی نسبت به ادامه این روند صعودی شک و تردید دارند.به گزارش سی ان بی سی، روند صعودی قیمت کامودیتی ها که از آن به عنوان سوپرسایکل یاد می شود، موجب شده تا شک و تردیدهای زیادی درباره ادامه روند قیمتی انواع کامودیتی ها به خصوص نفت و فلزات پایه مطرح شود.

برخی اقتصاددانان معتقدند که ادامه این سوپرسایکل تا حد زیادی بستگی به چین خواهد داشت. آخرین بار که بازارهای جهانی با یک سوپرسایکل روبرو شد، اواسط دهه 2000 میلادی بود، پیش از بحران مالی بزرگ در سال 2008 ، آن هم در شرایطی که چین به یک ابرقدرت در زمینه کامودیتی ها تبدیل شده بود.

از اکتبر گذشته تاکنون قیمت کامودیتی ها از جمله نفت با افزایش متوالی روبرو شده است. یک عامل مهم برای افزایش قیمت نفت، انتشار اخبار امیدوارکننده درباره واکسن کرونا بوده است.یک تحلیلگر ارشد بانک استرالیا در این باره گفت: به نظر من ادامه روند صعودی قیمت کامودیتی ها تا حد زیادی به چین بستگی خواهد داشت. چین 50 تا 60 درصد تقاضای جهانی کامودیتی ها را تشکیل می دهد.بنابر این اگر می خواهیم درباره سوپرسایکل صحبت کنیم، باید وضعیت اقتصادی چین در سال 2021 را به دقت مورد بررسی قرار دهیم. 

وی افزود: بی شک اجرای سیاست های محرک پولی و مالی در چین در سال 2020 تاثیر مهمی بر رشد فزاینده تقاضا و قیمت کامودیتی ها داشته است. به نظر می رسد تا زمانی که سیاست های حمایتی دولت چین از اقتصاد و زیرساختها ادامه داشته باشد، روند صعودی کامودیتی ها نیز ادامه خواهد داشت. 

وقوع کولاک و سرمای شدید در برخی مناطق آمریکا نیز موجب رشد فزاینده تقاضای انرژی شده و این مساله قیمت جهانی نفت را به شدت افزایش داده است. کامن ولس بانک پیش بینی کرده است که میانگین قیمت هر بشکه نفت تا پایان امسال به 65 دلار خواهد رسید. انتظارات امیدوار کننده درباره مهار ویروس کرونا نیز می تواند موجب افزایش بیشتر قیمت نفت شود. از سوی دیگر تصمیم کشورهای تولیدکننده برای تثبیت عرضه و صادرات نفت نیز می تواند عامل مهم دیگری برای افزایش قیمت جهانی انرژی باشد.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهبازده سبدمشتریان