سهم دلار در ذخایر ارزی بین المللی به پایین ترین سطح در 25 سال اخیر رسید


اقدام بانکهای مرکزی جهان در کاهش سهم دلار آمریکا در ذخایر ارزی خود موجب افول جایگاه دلار به عنوان ارز معتبر در ذخایر بین المللی شده است.

به گزارش کیتکو نیوز، آمارهای صندوق بین المللی پول نشان می دهد سهم دلار آمریکا در ذخایر ارزی جهان به پایین ترین سطح خود در 25 سال اخیر رسیده است.

بر اساس این گزارش صندوق بین المللی پول اعلام کرد: سهم دلار آمریکا در ذخایر ارزی بانک های مرکزی جهان تا سه ماه پایانی 2020 میلادی به کمتر از 59 درصد رسیده که این پایین ترین رقم در 25 سال اخیر است.

سهم دلار در ذخایر ارزی بین المللی از سال 1999 میلادی که یورو پول واحد اروپایی معرفی شده، بیش از 12 درصد کاهش یافته است.

سهم یورو در ذخایر ارزی جهان به 20 درصد رسیده و سهم دلار استرالیا، دلار کانادا و یوان چین نیز در این مدت به 9 درصد افزایش یافته است.

صندوق بین المللی پول افزود: اگر این روند ادامه یابد، دور شدن از دلار آمریکا بر بازارهای ارز و اوراق قرضه تاثیر خواهد داشت.

برخی تحلیلگران بر این باورند که کاهش سهم دلار در ذخایر ارزی بین المللی نشانگر افول جایگاه آن در اقتصاد جهانی است. تصمیم بانک های مرکزی دنیا برای دور شدن از دلار مهمترین عامل کاهش سهم ارز آمریکا در ذخایر جهانی است.

صندوق بین المللی پول افزود: بازارهای نوظهور نقش مهمی را در دور شدت از دلار آمریکا ایفا کرده اند.

برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند که روند نزولی سهم دلار در ذخایر ارزی جهان ادامه خواهد یافت زیرا اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه به دنبال متنوع کردن ترکیب ذخایر ارزی هستند. چند کشور از جمله روسیه پیش از این تمایل خود را برای کاهش سهم دلار نشان داده اند.

گروهی از تحلیلگران نیز پیش بینی می کنند که نگرانی های مربوط به افزایش تورم و رشد فزاینده بدهی های آمریکا موجب ادامه روند نزولی ارزش دلار خواهد شد.

نوریل روبینی تحلیلگر ارشد اقتصادی در این باره گفت: دلار آمریکا در معرض خطر جدی است زیرا ایالات متحده از آن به عنوان ابزار سیاست خارجی و تنبیه و مجازات رقبای راهبردی خود مثل ایران، کره شمالی، چین و روسیه استفاده می کند.

انتهای پیام /

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهبازده سبدمشتریان