چین به سرعت در حال توسعه منابع نفتی اش در آفریقا است


تحلیلگران انرژی بر این باورند که چین در حال ایفای یک نقش مهم برای توسعه نفوذ خود در بازار جهانی انرژی است.به گزارش اویل پرایس، سالها بود که ایالات متحده به لطف انقلاب شیل نفت نقش مهم و بی بدیلی را در عرصه ژئوپلیتیک و بازارهای انرژی ایفا می کرد، شیل نفت توانست آمریکا را به یکی از مهمترین تولید کنندگان سوخت فسیلی در جهان تبدیل کند. ولی با سقوط شدید قیمت نفت، به نظر می رسد انقلاب شیل نیز به پایان خود رسیده است. 

با ادامه روند نزولی قیمت نفت، آمریکا جایگاه برتر خود در بازارهای انرژی و نفت را از دست می دهد و زمانی که گرد و غبارها کنار برود و نقشه های ژئوپلیتیک مجددا طراحی و بازسازی شود، چین می تواند به بازیگر مهم و اصلی بازار انرژی تبدیل شود. چین تحت ریاست جمهوری شی جین پینگ توانسته است پیشرفت های قابل توجهی را برای ورود به بازارهای انرژی سراسر جهان بدست آورد.  

بخش مهمی از این پیشرفت ها مرهون طرح ابتکاری کمربند و جاده است که دولت چین در سال 2013 میلادی اعلام کرد. برنامه توسعه زیرساختی رئیس جمهور چین شامل سرمایه گذاری های کلان در بیش از 70 کشور و سازمان بین المللی در سراسر جهان بوده است.

حرکت چین به سوی بازارهای جهانی انرژی بسیار متنوع و گسترده است، از انرژی هسته ای گرفته تا زغال سنگ و انرژی های تجدیدپذیر. تلاش های ژئوپلیتیک پکن به خصوص در آفریقا چشمگیرتر بوده است، بازار تقریبا دست نخورده ای برای توسعه زیرساخت های انرژی و رشد تقاضا که چین تمایل زیادی برای تسلط بر آن دارد. چین طی ماه های اخیر رقابت سخت و نزدیکی را با روسیه داشته است تا بر بخش انرژی هسته ای قاره آفریقا تسلط پیدا کند. 

چین علاوه بر تلاش برای توسعه بخش هسته ای در آفریقا، که بیشتر با هدف تامین امنیت انرژی خودش است، تلاش زیادی را برای توسعه سرمایه گذاری شرکت های چینی در تولید برق از نیروگاه های زغال سنگی و افزایش نفوذ در بازارهای نفت و گاز آغاز کرده است. در این تلاش ها نیز چین تمرکز زیادی را بر روی کشورهای آفریقایی داشته است. 

نشریه مدرن دیپلماسی گزارش داده است که شرکت های ملی نفت چین در حال سرمایه گذاری هنگفت در اکتشاف و تولید نفت و گاز در آفریقا هستند. آفریقا هم اکنون پس از خاورمیانه دومین عرضه کننده بزرگ نفت و گاز به چین به شمار می رود. بیش از 25 درصد کل واردات نفت و گاز چین هم اکنون از آفریقا است. عطش چین برای مصرف نفت و گاز سیری ناپذیر است و رشد واردات انرژی چین طی سال های اخیر بسیار خیره کننده و چشمگیر بوده است. 

به نوشته مدرن دیپلماسی، چین بیش از 15 میلیارد دلار در بخش نفت آفریقا سرمایه گذاری کرده است. آفریقا که از کمبود سرمایه گذاری 50 میلیارد دلار در سال در بخش انرژی خود رنج می برد، از راهکارهای مختلف به دنبال جذب سرمایه گذاری های خارجی برای توسعه این بخش است و سرمایه گذاری چین را با آغوش باز قبول کرده است. حدود دوم سوم این سرمایه گذاری در کشورهای نیجریه، آنگولا، اوگاندا و موزامبیک صورت گرفته است. به طور کلی چین در حال توسعه حضور خود در 20 کشور آفریقایی است.

 

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهبازده سبدمشتریان