برخی تحلیلگران بازار انرژی بر این باورند که تقاضای جهانی نفت تا پایان امسال به بیش از 100 میلیون بشکه در روز خواهد رسید.به گزارش پلاتس، تحلیلگران بین المللی پیش بینی می کنند تقاضای جهانی نفت تا پایان سال 2021 میلادی به سطح قبل از شیوع ویروس کرونا خواهد رسید که مهمترین عامل این افزایش تقاضا، رشد چشمگیر مصرف بنزین، گازوئیل و نفت کوره خواهد بود.
بر اساس این گزارش پیش بینی می شود تقاضای سوخت هواپیما و نفت سفید که 8 درصد تقاضای جهانی نفت خام را تشکیل می دهد، تا پایان امسال همچنان نزولی باشد و سوخت هواپیما در سال 2022 یا حتی 2023 به سطح قبل از بحران کرونا بازگردد.جیووانی سریو تحلیلگر ارشد شرکت ویتول گلوبال در این باره گفت: تقاضای جهانی نفت تا پایان امسال به سطح قبل از شیوع ویروس کرونا بازخواهد گشت و این مساله بستگی زیادی به روند توزیع واکسن تا تابستان آینده خواهد داشت.
وی افزود: پیش بینی ما این است که تقاضای بنزین گازوئیل و سایر سوخت های مایع تا پایان امسال به سطح قبل از بحران کرونا می رسد ولی چشم انداز سوخت جت بسیار تیره و تار است. تحلیلگر برجسته موسسه Global Commodities Strategy نیز گفت: پیش بینی ما این است که تقاضای جهانی نفت تا دسامبر 2021 به سطح سال 2019 خواهد رسید ولی تقاضای سوخت جت تا ماه می 2022 نیز به طور کامل رشد و رونق نخواهد داشت.
تقاضای جهانی نفت سال گذشته با 9 درصد کاهش به کمتر از 93.10 میلیون بشکه در روز رسیده است. این رقم در سال 2019 به 102 میلیون بشکه رسیده بود.Platts Analytics پیش بینی کرده است تقاضای جهانی نفت تا سه ماه پایانی امسال به 102.6 میلیون بشکه در روز خواهد رسید.
موسسه مالی جی پی مورگان نیز پیش بینی کرده است که نفت خام بخشی از سوپرسایکل قیمت کامودیتی ها در سال 2022 نخواهد بود چرا که هنوز ابهامات و تردیدهای زیادی درباره روند رشد اقتصادی جهان وجود دارد.این موسسه مالی پیش بینی می کند قیمت هر بشکه نفت تا نوامبر امسال به 70 تا 73 دلار خواهد رسید ولی این روند صعودی در سال 2022 ادامه نخواهد داشت.
برخی تحلیلگران بازار انرژی معتقدند که افزایش چشمگیر قیمت نفت طی ماه های آینده مشروط به افزایش فزاینده تقاضا، افت ذخایر جهانی و کاهش سرمایه گذاری در پروژه های انرژی و محدود بودن عرضه خواهد بود.
بدون نظر