آموزش مبانی سرمایه گذاری در بورس تهران بخش اول

مفهوم بورس

بورس یک بازار است که در آن دارایی های مختلفی (فیزیکی و غیر فیزیکی) مورد معامله قرار می گیرند و بر اساس نوع دارایی انواع بورس ها همچون بورس اوراق بهادار و بورس کالا شکل گرفته اند.

در بورس اوراق بهادار سهام شرکت هایی که در حائز شرایط قانونی بورس بوده اند در حال معامله است و سرمایه گذار با خرید سهام شرکتی می تواند در کسب و کار آن سرمایه گذاری کند.

فلسفه شکل‌گیری بورس

فلسفه شکل‌گیری بورس به تشکیل بازاری منسجم و شفاف برای تجمیع سرمایه‌ های خرد و کلان سرمایه‌ گذاران بر می گردد تا در راستای تامین مالی شرکت ‌ها بکار رود.

تفاوت سرمایه گذاری در بورس و بانک

مبنای اساسی تشکیل بازار بورس، مفهوم اولیه شراکت و تقسیم سود است. به این معنی که اگر فردی سهام شرکتی را خریداری کند، به نسبت تعداد سهامی که در اختیار دارد، مالک شرکت شده و در آن کسب و کار شریک می گردد.

در حالی که سرمایه گذار با سپرده گذاری در بانک در واقع به بانک وام می دهد و در سود و زیان بانک شریک نمی شود.

از طرفی سرمایه گذار با خریداری سهام شرکت ها در کنار شراکت در سود و زیان شرکت می‌تواند از نوسان قیمت سهام آن نیز منتفع شود. همچنین این شخص قادر است با حضور در مجامع عمومی شرکت ها، در تصمیم‌گیری‌ های آن مشارکت داشته باشد.

مزایای بورس برای سرمایه گذاران

برای بررسی مزیت های سرمایه گذاری در یک بازار می توان به پارامترهایی همچون بازدهی، تنوع گزینه‌های سرمایه‌ گذاری، نقدشوندگی و قابلیت سرمایه‌گذاری با پول کم توجه کرد. فرض کنید شما 50 میلیون تومان پول نقد دارید که در فکر سرمایه گذاری برای آن می باشید. طبیعتا نمی توانید با این مبلغ در بازار مسکن سرمایه گذاری کنید یا کسب و کاری راه بیاندازید اما می توانید با سرمایه گذاری مبالغ کم در بورس از مزایای شراکت در شرکت ها بهره مند شوید. حداقل سرمایه گذاری در بورس ۵۰۰ هزار تومان است.

از مزایای مهم بورس می ‌توان به نقدشوندگی بالای آن اشاره کرد. به این معنا که اگر زمانی تصمیم به فروش اوراق بهادار خود داشتید، در بسیاری از مواقع می‌ توانید تنها در چند دقیقه این کار را انجام دهید. در حالی که فروش دارایی‌ هایی نظیر مسکن و خودرو ممکن است تا چند ماه به طول بینجامد.

مقایسه بازدهی بازارها

گفتنی است بازار بورس طی پنج سال منتهی به پایان شهریور ۱۴۰۰، با بازدهی ۱٬۷۱۴ درصدی بهترین بازدهی را در مقایسه با سایر بازارهای سرمایه‌ گذاری داشته است. بنابراین می توان ادعا نمود که سرمایه گذاران می توانستند با مبالغ کم از پربازده ترین بازار سرمایه گذاری بهره مند شوند.

در نمودارهای زیر بازدهی بازار سهام با سایر بازارها طی بازه زمانی پنج و ده سال اخیر مشاهده می گردد.

 

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهبازده سبدمشتریان