تازه ترین تحقیق و بررسی رویترز نشان می دهد تولید نفت اعضای اوپک در ماه اکتبر برای چهارمین ماه متوالی با افزایش روبرو شده است.برقراری آتش بس در لیبی و افزایش تولید نفت این کشور و رشد صادرات عراق به طور کامل توانسته است پایبندی سایر اعضا برای کاهش تولید در چارچوب توافق اوپک پلاس را جبران کند.
بر اساس این گزارش تولید نفت 13 کشور عضو اوپک در ماه اکتبر به 24.59 میلیون بشکه در روز رسیده که نسبت به سپتامبر 210 هزار بشکه افزایش نشان می دهد.
افزایش تولید اوپک و کاهش تقاضای جهانی انرژی به خاطر افزایش مبتلایان به ویروس کرونا، موجب فشار بیشتری بر قیمت جهانی نفت شده است. قیمت نفت در ماه اکتبر با 8 درصد کاهش به 37 دلار در هر بشکه رسید.
تحلیلگران بر این باورند که تحولات اخیر موجب فشار بر اوپک و متحدانش شده ست تا طرح خود برای افزایش تولید و عرضه از ژانویه 2021 را به تعویق بیندازند.
برخی تحلیلگران معتقدند که اوپک پلاس هرگونه طرح و برنامه برای افزایش تولید نفت را تا اواخر مارس 2021 به تاخیر می اندازد.
اوپک پلاس از ماه می توافق کرد تا 9.7 میلیون بشکه از تولید نفت خود را که معادل 10 درصد تولید جهانی است، کاهش دهد تا قیمت نفت تثبیت شود.تولید نفت اوپک پلاس در ماه اوت تنها 7.7 میلیون بشکه کاهش یافت که سهم اوپک 4.86 میلیون بشکه بوده است.
این تحقیق نشان می دهد میزان پایبندی اعضای اوپک به توافق کاهش تولید در ماه اکتبر به 101 درصد رسیده است.
اوپک در ماه اکتبر 2.2 میلیون بشکه نفت بیشتر از آمارهای ژوئن تولید کرده است. تولید اوپک در ماه ژوئن به پایین ترین سطح از سال 1991 رسیده بود.
تولید نفت لیبی در ماه اکتبر 250 هزار بشکه در روز افزایش داشته که این رقم سریعتر از انتظارات و پیش بینی های تحلیلگران بوده است.
افزایش صادرات نفت عراق از پایانه های جنوبی نیز عامل مهم دیگری برای افزایش تولید اوپک به شمار می رود. تولید نفت عربستان و کویت نیز در این مدت تغییر محسوسی نداشته است.
تولید نفت ایران نیز پس از افزایش در ماه سپتامبر، تغییری نداشته است. صادرات نیز در ماه اکتبر اندکی کاهش یافته است. در بین اعضای اوپک، بیشترین کاهش تولید نفت در ماه اکتبر مربوط به امارات بوده است. این مساله نشان می دهد که امارات در حال جبران کردن افزایش تولید نفت خود در ماه اوت است.
بدون نظر