موسسه مالیه بین الملل اعلام کرد شش کشور عربی شورای همکاری خلیج فارس در سال 2020 به خاطر سقوط قیمت نفت و شیوع ویروس کرونا با بدترین رکود اقتصادی روبرو می شوند.
به گزارش پلاتس، موسسه مالیه بین الملل پیش بینی کرده است که اقتصاد کشورهای عربی خلیج فارس امسال با افت 4.4 درصدی روبرو خواهد شد، عمان با کاهش 5.3 درصدی بدترین افت اقتصادی را در بین کشورهای منطقه خواهد داشت.
کشورهای شورای همکاری خلیج فارس شامل عربستان، کویت، امارات، عمان؛ قطر و بحرین هستند.
این گزارش افزود: کشورهای عربی خلیج فارس که با افت شدید قیمت نفت و بحران کرونا روبرو هستند، بدترین رکود اقتصادی در تاریخ را تجربه می کنند.
صندوق بین المللی پول نیز در ماه آوریل پیش بینی کرده بود که اقتصاد کشورهای عربی امسال با افت 2.7 درصدی روبرو می شود.
اقتصاد نفتی کشورهای عربی خلیج فارس امسال با افت 5.3 درصدی روبرو خواهد شد که علت اصلی آن کاهش تولید اوپک پلاس است.
این احتمال وجود دارد که با افزایش تدریجی تولید نفت و رونق مجدد فعالیت بخش خصوصی، رشد و رونق اقتصادی کشورهای منطقه در سال 2021 از سرگرفته شود.
اوپک پلاس در ماه می کاهش 9.7 میلیون بشکه ای تولید نفت را آغاز کرده تا مازاد عرضه از بازار انرژی حذف شود.
موسسه مالیه بین الملل افزود: کشورهای عربی خلیج فارس برای برقراری تعادل در بودجه و دوری از کسری بودجه فزاینده نیاز به بالا رفتن قیمت نفت دارند. عربستان برای برقراری تعادل بودجه به میانگین 75 دلاری برای قیمت هر بشکه نفت برنت نیاز دارد و این رقم برای بحرین 77 دلار و عمان 80 دلار و قطر 54 دلار در سال 2020 خواهد بود.
علی رغم کاهش شدید هزینه ها از سوی کشورهای عربی خلیج فارس، پیش بینی می شود کسری بودجه این کشورها امسال به بیش از 10.3 درصد تولید ناخالص داخلی افزایش یابد، این رقم در سال 2019 به 2.5 درصد رسیده بود.
پیش بینی نشان می دهد میانگین قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال در میان مدت بین 40 تا 50 دلار خواهد بود و با این فرض به نظر می رسد کسری بودجه کشورهای عربی طی سال های آینده نیز ادامه خواهد یافت.
براورد می شود درآمدهای نفتی کشورهای عربی خلیج فارس امسال به 200 میلیارد دلار کاهش خواهد یافت این رقم در سال 2019 میلادی به بیش از 326 میلیارد دلار رسیده است.
بدون نظر