آمارهای جدید وزارت خزانه داری آمریکا نشان می دهد کسری بودجه این کشور تا ماه می 2021 میلادی به بیش از 2 تریلیون دلار رسیده است.
به گزارش بلومبرگ، تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که اجرای محرک های مالی و پولی دولت آمریکا برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، عامل اصلی رشد فزاینده کسری بودجه بوده است.
بر اساس این گزارش کسری بودجه آمریکا در 8 ماه نخست سال مالی جاری به بیش از 2.06 تریلیون دلار رسیده است. این رقم در مدت مشابه سال مالی قبل به 1.88 تریلیون دلار رسیده بود. کسری بودجه آمریکا در ماه می 2021 میلادی به 132 میلیارد دلار رسیده است. این رقم در ماه می 2020 یعنی زمانی که مرحله نخست کمک های کرونایی اجرا شد، به بیش از 398 میلیارد دلار رسیده بود.
در حالی که مقام های ارشد وزارت خزانه داری و فدرال رزرو آمریکا از اجرای سیاست های محرک مالی و پولی با هدف تقویت رشد و رونق اقتصادی در بحبوحه شیوع کرونا حمایت می کنند، ولی برخی تحلیلگران اقتصادی نسبت به تبعات خطرناک افزایش کسری بودجه و بدهی و تاثیر آن بر رشد فزاینده نرخ تورم هشدار می دهند.
این در حالی است که نرخ تورم آمریکا طی ماه می با بیشترین سرعت در 13 سال اخیر افزایش یافته است.
بودجه پیشنهادی بایدن در ماه گذشته میلادی ارائه شد که طبق آن با در نظر گرفتن تصویب قانون سرمایهگذاری اقتصادی و مالیات توسط کنگره، پیش بینی می شود کسری بودجه امسال به 1.84 تریلیون دلار در سال مالی 2022 برسد و این رقم در سال مالی جاری نیز به 3.67 تریلیون دلار خواهد رسید.
میزان هزینه های دولت فدرال آمریکا در ماه می به 595.7 میلیارد دلار رسیده است این در حالی است که میزان درآمدهای دولت در این مدت 463.7 میلیارد دلار بوده است.
انتهای پیام /
بدون نظر