نتایج جدیدترین نظرسنجی رویترز نشان می دهد چشم انداز اقتصادی آمریکا به واسطه تشدید بحران ویروس کرونا در برخی ایالتها و از سرگیری تدابیر قرنطینه ای، تیره و تارتر از گذشته شده است.اقتصاددانان در این نظرسنجی اعلام کردند که بحران شیوع مجدد ویروس کرونا در برخی ایالتهای آمریکا تهدید جدی علیه اقتصاد و بازار اشتغال این کشور به شمار می رود. تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا به بیش از 4 میلیون نفر رسیده و به طور میانگین هر ساعت 2600 نفر به این ویروس مبتلا می شوند. این بالاترین نرخ در جهان به شمار می رود و برخی ایالتها مجبور شده اند تا تدابیر قرنطینه ای را مجددا از سر بگیرند.
این مساله موجب شده است تا نگرانی های زیادی نسبت به تداوم بهبود شاخص های اقتصادی آمریکا طی هفته های اخیر به وجود آید. این نظرسنجی نشان می دهد اقتصاد آمریکا طی سه ماه گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل 33.8 درصد کوچکتر شده است. هر چند پیش بینی می شود اقتصاد آمریکا طی سه ماه جاری 17.8 درصد از این کوچکتر شدن را جبران کند و طی سه ماه آینده نیز 6.5 درصد رشد کند.
به اعتقاد برخی اقتصاددانان شرایط فعلی 2 خطر بزرگ را برای اقتصاد آمریکا در پیش خواهد داشت: نخست آنکه برخی ایالتها باید قرنطینه شوند و این مسئله به ضرر هزینه های مصرفی خواهد بود و دوم آنکه تاخیر در روند بازگشایی موجب وارد شدن خسارات بلندمدت به کسب و کارها و شرکتها می شود.
بانک گلدمن ساکس اخیرا پیش بینی خود از رشد اقتصادی آمریکا در سه ماه سوم را به 25 درصد کاهش داده است که هنوز بیشتر از رقم 33 درصدی نظرسنجی قبلی است. اقتصاددانان پیش بینی می کنند که در بدترین سناریوی ممکن اقتصاد آمریکا در سه ماه دوم امسال 40.4 درصد کوچکتر خواهد شد و در شش ماه بعد نیز هیچ گونه رشدی نخواهد داشت. به طور کلی اقتصاد آمریکا در سال 2020 بیش از 9 درصد کوچکتر می شود و در سال 2021 نیز هیچ رشدی نخواهد کرد.
بیش از دو سوم اقتصاددانان نیز پیش بینی کردند که اقتصاد آمریکا برای بازگشت به سطح قبل از بحران ویروس کرونا حداقل 2 تا 3 سال زمان نیاز خواهد داشت. اقتصاددانان پیش بینی می کنند که فدرال رزرو آمریکا حداقل تا سال 2023 میلادی نرخ بهره را در سطح صفر تا 0.25 درصد ثابت نگه خواهد داشت.حدود 60 درصد شرکت کنندگان در نظرسنجی نیز هشدار داده اند که خطر متوقف شدن روند بهبود و رشد اشتغال در بازار کار آمریکا تا پایان امسال بسیار جدی است.
بدون نظر