بلومبرگ: بازار نفت با شوک ایران روبرو خواهد شد


بلومبرگ در تحلیلی نوشت: نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا یک ریسک بزرگ برای بازار شکننده نفت به شمار می رود.بلومبرگ افزود: پیروزی جو بایدن و بازگشت احتمالی وی به توافق هسته ای می تواند یک شوک بزرگ به بازار جهانی نفت وارد کند چرا که ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت اوپک بار دیگر جایگاه خود را در تجارت بین المللی انرژی پیدا خواهد کرد.

جو بایدن که در اکثر نظرسنجی ها از دونالد ترامپ پیشی گرفته است، تمایل خود را برای بازگشت به توافق هسته ای با ایران اعلام کرده است. این بدان معناست که تحریم های اعمال شده از سوی دولت ترامپ در نهایت کاهش خواهد یافت و ایران می تواند به تدریج صادرات روزانه 2 میلیون بشکه نفت خود را از سر بگیرد. 

این تحولات در شرایطی است که اوپک با چالش های جدی برای جلوگیری از افت شدید قیمت نفت روبرو است. شیوع ویروس کرونا موجب افت چشمگیر تقاضای انرژی شده و تلاش های اوپک پلاس برای تثبیت قیمت نفت تاکنون به جایی نرسیده است.

بانک های بزرگ وال استریت از جمله گلدمن ساکس جی پی مورگان و آر بی سی کاپیتال پیش بینی می کنند که در صورت پیروزی بایدن در انتخابات، صادرات نفت خام ایران طی سال آینده به بیش از یک میلیون بشکه در روز خواهد رسید. 

البته مقام های ایرانی در این باره اظهار نظر نکرده اند که در صورت پیروزی بایدن و بازگشت وی به توافق هسته ای، میزان تولید و صادرات نفت این کشور چه مقدار و با چه سرعتی افزایش خواهد یافت. 

آمارهای بلومبرگ نشان می دهد که ظرفیت تولید روزانه نفت ایران به 3.8 میلیون بشکه می رسد. 

ایمان ناصری مدیر شرکت مشاوره اف جی ئی در این باره گفت: چند ماه پس از پیروزی بایدن، پیش بینی میکنیم بخشی از نفت ایران به بازارهای جهانی بازگردد. این یک دردسر واقعی برای اوپک خواهد بود.

اوپک پلاس در ماه آوریل توافق کرد تا 9.7 میلیون بشکه از تولید نفت خود را کاهش دهد. اعمال مجدد تدابیر قرنطینه ای در بسیاری از کشورهای جهان به خاطر شیوع ویروس کرونا ، اعضای اوپک پلاس را بر آن داشته است تا به دنبال توافق جدیدی برای کاهش بیشتر تولید باشند.  

افزایش ناگهانی تولید نفت لیبی پس از برقراری آتش بس داخلی نیز یک چالش بزرگ دیگر برای بازار جهانی انرژی به شمار می رود. بازگشت ایران به بازار جهانی نفت نیز می تواند موجب سقوط بیشتر قیمتها شود. البته بازگشت سریع ایران به بازار جهانی نفت نیز چندان قطعی به نظر نمی رسد. ایران در ژوئن 2021 میلادی انتخابات ریاست جمهوری برگزار می کند. 

البته سیاست داخلی آمریکا نیز مسائل را پیچیده تر خواهد کرد. یک رویکرد جدید در قبال ایران قطعا با مخالفت کنگره روبرو خواهد شد. ترامپ سعی کرده است تا کار را برای رئیس جمهور بعدی آمریکا در زمینه تعامل با ایران سخت تر و دشوارتر کند.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهبازده سبدمشتریان