بازار فولاد چین تا شش ماه دوم امسال به رونق کامل نخواهد رسید


نتایج جدیدترین تحلیل اقتصادی نشان می دهد بازار فولاد چین طی سه ماه دوم 2020 نیز با فشار ناشی از کمبود تقاضا روبرو خواهد بود و بازار فولاد تا شش ماه دوم امسال به رونق کامل دست نخواهد یافت. به گزارش پلاتس، افزایش تولید، رشد ذخایر انبارها و کاهش شدید صادرات و تقاضای داخلی در بخش صنعتی چین، موجب شده است تا بازار فولاد این کشور طی ماه های اخیر با چالش جدی روبرو شود.

گرچه ساخت و ساز در بخش زیرساختها در چین طی سه ماه دوم سریعا افزایش یافته ولی بخش مسکن همچنان با رکود روبرو است و این مساله مانع از رشد و رونق کامل صنعت فولاد چین تا شش ماه دوم 2020 خواهد شد.  البته کمبود نقدینگی تجار و بازرگانان فولاد و شرکتهای تولیدکننده طی ماه های اخیر با اتخاذ سیاست های پولی انبساطی و رشد نسبی تقاضا ، تا حد زیادی برطرف شده است.

بر اساس آمارهای بانک مرکزی چین، وام های کوتاه مدت و اوراق قرضه شرکتها طی سه ماه نخست امسال به ترتیب 119 و 91 درصد رشد داشته است. تزریق نقدینگی موجب شده است تا شرکتهای چینی همچنان به تولید فولاد ادامه دهند و این مساله باعث رشد فزاینده ذخایر انبارها شده است.

بازار فولاد چین

در نتیجه قیمت فولاد چین در سه ماه دوم به علت مازاد عرضه با کاهش روبرو شده است. پیش بینی می شود نوسان قیمت این کالای اقتصادی در سه ماه دوم همچنان ادامه یابد.  پیش بینی اس اند پل گلوبال پلاتس نشان می دهد تولید آهن خام و فولاد خام چین در ماه آوریل به ترتیب با کاهش 1.9 و 0.6 درصدی روبرو شده ولی همچنان نسبت به مارس افزایش داشته و به 68.5 و 84.5 میلیون تن رسیده است.

از سوی دیگر به نظر می رسد افزایش ذخایر انبارهای چین موجب فشار بیشتر بر قیمت فولاد در بازار داخلی خواهد شد. برآورد های پلاتس نشان می دهد ذخایر فولاد چین تا پایان مارس به بیش از 100 میلیون تن رسیده که 3 برابر بیشتر از مدت مشابه سال قبل است.

رشد تولید و بازار فولاد چین

تولید فولاد خام چین در سه ماه نخست امسال با رشد 1.2 درصدی روبرو شده و این در حالی است که ساخت و ساز مسکن جدید در این کشور با افت 27.2 درصدی مواجه بوده و سرمایه گذاری ثابت در زیرساختها و صنعت نیز به ترتیب بیش از 19.7 درصد و 25.2 درصد کاهش یافته است.

از سوی دیگر شیوع ویروس کرونا و کاهش شدید تقاضای خارجی نیز موجب افت بی سابقه صادرات فولاد چین شده است. برخی تجار و صادرکنندگان اعلام کرده اند که صادرات ماهیانه فولاد چین در ماه می و ژوئن احتمالا به 3 تا 4 میلیون تن خواهد رسید این رقم در ماه مارس به 6.476 میلیون تن رسیده است.

با این حال واردات فولاد چین در ماه می و ژوئن 500 هزار تا یک میلیون تن افزایش خواهد یافت، این رقم در ماه مارس به 1.137 میلیون تن رسیده است.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهبازده سبدمشتریان