معاون سابق صندوق بین المللی پول: اقتصاد چین به اصلاحات ساختاری نیاز دارد


معاون سابق صندوق بین المللی پول نسبت به الگوی رشد اقتصادی چین و بازگشت این کشور به مدل قدیمی سرمایه گذاری و صادرات هشدار داده است.به گزارش بلومبرگ، “ژو مین” معاون سابق صندوق بین المللی پول تاکید کرد: چین با مشکلات ساختاری مهمی در اقتصادش روبرو است چرا که این کشور در سال گذشته بار دیگر به مدل قدیمی رشد اقتصادی خود یعنی رشد مبتنی بر سرمایه گذاری و صادرات عقبگرد داشته است.

بر اساس این گزارش وی افزود: در 2021 اصلاحات ساختاری مهمترین مسئله برای اقتصاد چین است. اگر مسیر 2020 را ادامه دهیم، خطر بازگشت به مدل قدیمی رشد اقتصادی بسیار جدی خواهد بود.

رونق مستحکم اقتصاد چین پس از پاندمی کرونا بیشتر به دلیل رشد سرمایه گذاری و صادرات بوده است، این در حالی است که مصرف داخلی با کاهش چشمگیری روبرو شده است. این مسیر بر خلاف تلاش های دولت چین طی ده سال گذشته برای گذار به سوی یک اقتصاد مصرف محور است.

صندوق بین المللی پول و بسیاری از موسسات تحقیقاتی هشدار می دهند که چین به دلیل وابستگی بیش از حد به سرمایه گذاری زیرساختی و املاک، به سوی یک اقتصاد نامتعادل و نامتوازن گام برداشته و سیاست گذاران چینی باید به دنبال افزایش سهم مصرف داخلی در اقتصاد باشند.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهبازده سبدمشتریان