گروهی از تحلیلگران انرژی بر این باورند که تقاضای جهانی نفت حداقل تا 18 ماه آینده با رشد و رونق چندانی روبرو نخواهد شد.به گزارش خلیج تایمز، تحلیلگران مسائل انرژی پیش بینی می کنند که تقاضای جهانی نفت حداقل تا 18 ماه آینده افزایش نخواهد داشت، آن هم در شرایطی که عرضه و تولید نفت رو به افزایش است و اوپک پلاس هنوز درباره ادامه کاهش تولید به منظور تثبیت بازار جهانی انرژی، مردد است.
بر اساس این گزارش تحلیلگران انرژی تاکید کردند: در سناریوی فعلی قیمت نفت بعید است تا پایان سال 2020 میلادی از محدوده 40 دلار در هر بشکه فاصله بگیرد.
یک تحلیلگر موسسه ریستاد انرژی در این باره گفت: در حالی که تقاضای جهانی نفت برای رشد و رونق با چالش های جدی روبرو است، میزان عرضه رو به افزایش است. نیروهای ساختاری بازار در شرایط کنونی، افت قیمت نفت را توجیه می کند. اوپک پلاس نیز هنوز تصمیم قطعی و نهایی را برای کاهش تولید با هدف برقراری ثبات در بازار نفت اتخاذ نکرده است.
بخشی از کاهش قیمت جهانی نفت به علت افت تقاضای انرژی در نتیجه شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان است. به نظر می رسد افت تقاضا طی ماه های آینده نیز فشار زیادی را بر قیمت نفت وارد خواهد کرد.
افزایش تولید لیبی نیز یک عامل مهم برای افت بیشتر قیمت نفت به شمار می رود. افزایش تولید روسیه در ماه سپتامبر که احتمالا بیشتر از سهمیه تعیین شده از سوی اوپک پلاس است، یک خبر منفی دیگر برای قیمت نفت به شمار می رود.
تنها خبر مثبت برای بازار جهانی نفت از نروژ شنیده می شود، جایی که پیمانکاران نفتی این کشور قصد دارند 535 هزار بشکه از تولید روزانه نفت خام و میعانات را به خاطر اعتصاب احتمالی کارگران، تعطیل کنند.
بسیاری از تحلیلگران انرژی معتقدند که قیمت نفت تا پایان سال 2020 میلادی از قیمت های کنونی که در محدود 40 دلار در هر بشکه است، رشد چندان فزاینده ای نخواهد داشت.
از سوی دیگر آغاز موج دوم شیوع ویروس کرونا در بسیاری از کشورهای جهان، نگرانی ها درباره تقاضای انرژی را تشدید کرده است.
بدون نظر