چرا قیمت جهانی نفت به این زودی افزایش نخواهد یافت؟


سوال مهمی که ذهن سرمایه گذاران بین المللی و فعالان بازار نفت را طی هفته های اخیر مشغول کرده این است که چرا قیمت نفت علی رغم اخبار مثبتی که منتشر شده، با رشد چشمگیری روبرو نمی شود.به گزارش اویل پرایس، بسیاری از سرمایه گذاران منتظر بودند تا پس از انتشار اخبار مثبت از جمله کاهش ذخایر انرژی و پایبندی اعضای اوپک پلاس به تعهدات کاهش تولید، قیمت نفت با جهش بیشتری روبرو شود ولی چنین مساله ای تاکنون اتفاق نیفتاده است.

انتشار آمارهای اقتصادی متناقض در کشورهای توسعه یافته ، ابهامات زیادی را درباره پایداری رشد و رونق اقتصادی و تقاضای انرژی به وجود آورده است. به اعتقاد تحلیلگران بازار انرژی، 3 عامل مهم مانع از رشد چشمگیر و فزاینده قیمت نفت در آینده نزدیک می شود:

یک: وجود مازاد عرضه در بازار

وجود مازاد عرضه و کمبود فضای ذخیره سازی بزرگترین علت عدم افزایش چشمگیر قیمت نفت در آینده نزدیک است. البته وضعیت بازار نفت نسبت به 4 ماه قبل بهتر شده است. گرچه ذخایر نفتی آمریکا طی هفته های اخیر با کاهش روبرو شده ولی مارجین این کاهش با افت قابل توجهی همراه بوده است.

آمارهای اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان می دهد ذخایر نفتی این کشور در هفته منتهی به 24 جولای 10.6 میلیون بشکه کاهش داشته و سپس طی 3 هفته بعد به ترتیب با افت 7.4 و 4.5 و 1.6 میلیون بشکه روبرو شده است. این مساله نشان می دهد که ممکن است طی هفته های آینده بار دیگر با افزایش ذخایر نفتی آمریکا روبرو شویم. 

نگرانی دیگر افزایش نسبی تولید اعضای اوپک پلاس است آن هم در شرایطی که تقاضای جهانی انرژی با رشد فزاینده و پایدار روبرو نیست. موسسه تحقیقاتی ریستاد انرژی نیز هشدار داده است که مازاد عرضه می تواند بار دیگر موجب افت قیمت جهانی نفت شود.

دو: نگرانی ها درباره ویروس کرونا

بخش زیادی از افزایش اخیر قیمت نفت را می توان به امیدواری های مربوط به دستیابی به واکسن کرونا ارتباط داد. هم اکنون 185 تیم تحقیقاتی در سراسر جهان در حال تلاش برای دستیابی به واکسنی برای مقابله با این بیماری خطرناک و مرموز هستند. 

متاسفانه دستیابی به یک واکسن موثر یک روند طولانی است. در حالی که هیچ جدول زمان بندی مشخصی برای دستیابی به واکسن کرونا وجود ندارد، این مساله می تواند به ضرر اعتماد و اطمینان سرمایه گذاران در بازارهای جهانی شده و در نهایت بازار نفت را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. 

سه: رونق انرژی های تجدیدپذیر

گذار و انتقال اقتصاد جهانی به سوی استفاده بیشتر از انرژی های تجدیدپذیر یک نگرانی بزرگ برای کشورهای صادرکننده نفت به شمار می رود. واقعیت آشکار این است که از آغاز شیوع ویروس کرونا تاکنون، تقاضا برای انرژی های تجدیدپذیر به سرعت رو به افزایش بوده و سوخت های فسیلی با بیشترین افت تقاضا در تاریخ روبرو شده اند. 

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهبازده سبدمشتریان