آژانس بین المللی انرژی: واکسن تا شش ماه دوم 2021 بازار نفت را نجات نخواهد داد


آژانس بین المللی انرژی در تازه ترین گزارش خود پیش بینی کرده است که واکسن کرونا تا شش ماه دوم 2021 میلادی نمیتواند بازار جهانی نفت را نجات دهد و تقاضای نفت طی ماه های آینده نیز با کاهش روبرو خواهد شد.

به گزارش پلاتس، آژانس بین المللی انرژی برآورد خود از تقاضای جهانی نفت در سال 2020 را به خاطر شیوع گسترده ویروس کرونا در غرب کاهش داده و اعلام کرده است که واکسن کرونا در کوتاه مدت نمی تواند بازار انرژی را نجات دهد.

بر اساس این گزارش آژانس بین المللی انرژی افزود: افزایش تولید در برخی کشورها و چشم انداز ضعیف تقاضا موجب خواهد شد تا برقراری تعادل در بازار نفت با چالش های جدی روبرو شود.

پیش بینی می شود تقاضای نفت در سال 2020 میلادی با افت 8.8 میلیون بشکه در روز روبرو شود. این رقم در پیش بینی قبلی آژانس 400 هزار بشکه اعلام شده بود.

با این حال، تقاضای نفت در سال 2021 با رشد 5.8 میلیون بشکه ای روبرو می شود و به 97.1 میلیون بشکه در روز خواهد رسید.

قیمت نفت طی روزهای اخیر پس از خبر مربوط به پیشرفت شرکتهای فایزر و بیون تک برای تولید واکسن کرونا به بالاترین سطح خود در 5 ماه اخیر رسید. 

ولی آژانس بین المللی انرژی بر این باور است که تولید واکسن نمی تواند حداقل تا شش ماه دوم 2021 میلادی تاثیر خاصی بر تقاضای جهانی نفت داشته باشد. اگر تا نیمه دوم 2021 میلادی واکسن کرونا به طور گسترده ای در دسترس عموم مردم قرار گیرد، می توان نسبت به رشد تقاضای جهانی انرژی امیدوار شد.

تا زمانی که شرکت های بزرگ داروسازی نتوانند نسبت به تولید گسترده واکسن کرونا اطمینان و تضمین بدهند، اقتصاد جهانی در معرض رکود قرار خواهد داشت و این مسئله به ضرر تقاضای جهانی نفت خواهد بود.

این گزارش نشان می دهد تقاضای نفت در اروپا در ماه نوامبر نسبت به سال قبل 2.1 میلیون بشکه در روز کاهش خواهد یافت که علت اصلی آن اعمال تدابیر قرنطینه ای و محدودکننده برای مقابله با کرونا است.

بیشترین امیدواری برای افزایش تقاضای جهانی انرژی در شرایط کنونی مربوط به چین و هند است. تقاضای نفت هند پس از بازگشایی اقتصاد در ماه اکتبر با رشد فزاینده ای روبرو شده است.

تقاضای نفت هند امسال به طور متوسط به 4.6 میلیون بشکه در روز خواهد رسید که نسبت به سال قبل 460 هزار بشکه کاهش نشان می دهد.

افزایش تولید از سوی برخی کشورها از جمله لیبی نیز چالش بزرگی برای بازار نفت به شمار می رود. پیش بینی می شود اعضای اوپک پلاس توافق فعلی کاهش تولید نفت را در سال 2021 میلادی نیز ادامه خواهند داد.

 

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهبازده سبدمشتریان