هشدار مقام ارشد چینی درباره خطر اصلاح سنگین بازارهای مالی جهان


یک مقام ارشد بانکی چین نسبت به تبعات منفی سیاست های محرک مالی و پولی آمریکا و سایر کشورهای توسعه یافته هشدار داده است.Guo Shuqing مدیر ارشد بانک مرکزی چین در اظهاراتی هشدار داد: سیاست های محرک پولی و مالی آمریکا و سایر کشورهای توسعه یافته، می تواند تاثیرات به شدت منفی بر بازارهای مالی و سهام دنیا داشته باشد. این سیاست ها تاکنون موجب رشد فزاینده ارزش بازار سهام آمریکا شده ولی این خطر جدی وجود دارد که حباب تشکیل شده در بازارهای دارایی های خارجی به زودی ترکیده شود.

بر اساس این گزارش وی افزود: بازار سهام آمریکا هم اکنون بزرگترین خطر تشکیل حباب در اقتصاد جهانی به شمار می رود. این تازه ترین هشدارهای مطرح شده از سوی سیاستگذاران چینی درباره خطر روزافزون تشکیل حباب در بازارهای مالی خارجی به شمار می رود، چرا که ترکیدن این حباب می تواند تبعات و تاثیرات شدیدی بر اقتصاد چین نیز داشته باشد. اظهارات این مقام ارشد چینی در حالی است که کنگره آمریکا قصد دارد به زودی درباره بسته محرک کرونایی به ارزش 1.9 تریلیون دلار رای گیری کند.

آمریکا از سال گذشته تاکنون بیش از 4 تریلیون دلار بسته محرک مالی و اقتصادی برای مقابله با تبعات منفی بحران کرونا تصویب و اجرا کرده است.این اقدامات همراه با سیاست های انبساطی پولی فدرال رزرو آمریکا موجب رشد چشمگیر شاخص سهام در بورس وال استریت شده است. Guo Shuqing در ادامه افزود: تزریق نقدینگی بیشتر به بازارهای مالی آمریکا و اروپا موجب ایجاد حباب در بازار دارایی ها و سهام شده است.

سهم بازار سرمایه به تولید ناخالص داخلی آمریکا تا 11 فوریه به بیش از 228 درصد رسیده است. این رقم بیشتر از سطحی است که بازار سرمایه آمریکا پیش از سقوط در مارس 2000 میلادی تجربه کرده است.برخی از تحلیلگران اقتصادی بین المللی نیز نسبت به خطر فزاینده تشکیل حباب در بازارهای دارایی و سهام آمریکا و ترکیدن این حباب هشدار داده اند. 

این مقام چینی تاکید کرد: اگر بازار مالی به شدت از اقتصاد واقعی فاصله بگیرد، مشکلات جدی آغاز خواهد شد.بازار سهام و سرمایه باید دیر یا زود متعادل شود و در غیر این صورت با ریزش و سقوط شدیدی روبرو خواهد  شد. سیاستگذاران در اقتصادهای توسعه یافته باید توجه بیشتری به تاثیرات مخرب سیاست های محرک مالی و سیاست های پولی انبساطی داشته باشند. اجرای این سیاست ها تاثیرات جانبی به همراه دارد که برخی از این تاثیرات به تدریج نمایان شده است.این در حالی است که چین تنها اقتصاد بزرگ جهان است که سال گذشته رشد اقتصادی مثبت 2.3 درصدی را تجربه کرده است. 

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهبازده سبدمشتریان