شاخص قیمت مواد غذایی به بالاترین رکورد در 10 سال اخیر رسید


سازمان فائو در تازه ترین گزارش خود از افزایش چشمگیر شاخص قیمت مواد غذایی در جهان به بالاترین رقم در 10 سال گذشته خبر داده است.

به گزارش رویترز، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) اعلام کرد: شاخص قیمت مواد غذایی در ماه سپتامبر به بالاترین رکورد خود در ده سال اخیر رسیده است که علت اصلی این مساله کمبود تولیدد غلات و رشد فزاینده تقاضا بوده است.

بر اساس این گزارش بیشترین افزایش قیمت مواد غذایی در این مدت مربوط به غلات و روغن های نباتی بوده است. این برای دومین ماه متوالی است که قیمت مواد غذایی در بازارهای بین المللی با افزایش روبرو شده است.

بر اساس پیش بینی فائو؛ تولید جهانی غلات در سال 2021 افزایش خواهد یافت ولی رشد فزاینده تقاضا موجب خواهد شد تا بازارهای بین المللی با کمبود عرضه روبرو شود.

متوسط شاخص فائو برای قیمت مواد غذایی فائو در ماه سپتامبر به 130 واحد رسیده است یعنی بالاترین رقم از سپتامبر 2011. این شاخص براساس قیمت جهانی مواد غذایی که در بازارهای بین المللی معامله می‌شوند محاسبه می ‌شود. این شاخص در ماه اوت به 128.5 واحد رسیده بود.

این گزارش نشان می دهد قیمت جهانی مواد غذایی در ماه سپتامبر نسبت ‌به مدت مشابه سال قبل بیش از 32.8 درصد افزایش داشته‌ است.
قیمت محصولات کشاورزی طی سال گذشته به‌ خاطر کاهش برداشت و تقاضای بالای چین به ‌شدت افزایش ‌یافته است.
شاخص فائو برای قیمت غلات 2 درصد در ماه سپتامبر نسبت ‌به ماه قبل‌ از آن رشد داشته است که علت اصلی این افزایش، رشد 4 درصدی قیمت گندم بوده ‌است.

این گزارش افزود: قیمت جهانی روغن ‌های نباتی نسبت ‌به ماه قبل 1.7 درصد افزایش داشته و نسبت به مدت مشابه سال قبل نیز بیش از 60 درصد افزایش را ثبت کرده است.

قیمت شکر نیز به‌ دلیل نگرانی درباره شرایط آب و هوایی در برزیل، بزرگ ‌ترین صادرکننده این محصول، افزایش 0.5 درصدی داشته است.

فائو تولید غلات در سال جاری میلادی را 2.800 میلیارد تن پیش‌بینی کرده، این رقم در ماه گذشته 2٫788 میلیارد تن تخمین زده می‌شد. این درحالی‌ است که پیش بینی می شوشد تقاضای غللات امسال به بیش از 2811 میلیارد تن خواهد رسید.

انتهای پیام

 

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهبازده سبدمشتریان