رئیس جمهور جدید آمریکا با چالش ها و مشکلات اقتصادی بزرگی روبرو خواهد شد


تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که هر کسی رئیس جمهور بعدی آمریکا شود، با چالش ها و مشکلات اقتصادی عدیده ای روبرو خواهد بود.به گزارش رویترز، در حالی که هنوز به درستی مشخص نیست آیا جو بایدن یا دونالد ترامپ به کاخ سفید راه خواهد یافت، بسیاری از تحلیلگران معتقدند که رئیس جمهور بعدی ایالات متحده با چالش های جدی اقتصادی و مالی روبرو خواهد شد.

بر اساس این گزارش اقتصاد آمریکا با رکورد شدیدی مواجه است و تولید اقتصادی این کشور بیش از یک سال است که با افت چشمگیری روبرو شده و رشد اشتغال در 5 سال گذشته نیز نابود شده است.تعداد نیروی کار فعال در آمریکا هم اکنون کمتر از یک سال قبل از ریاست جمهوری ترامپ است. تنها نقطه روشن هزینه های مصرف کننده است که کمی بیشتر از ماه مارس یعنی آغاز شیوع ویروس کرونا است ولی همچنان راه زیادی برای دستیابی به رکوردهای ژوئن گذشته در پیش دارد.

گرچه فعالیت های صنعتی که یک نگرانی مهم در ایالت های غربی به شمار می رود با بهبود نسبی روبرو شده ولی اشتغال در بخش صنعتی به طور کلی وضعیت بدتری دارد. 

بحران کرونا همچنان به سرعت رو به گسترش است و طی هفته گذشته بیش از 6 هزار نفر جان خود را از دست داده اند. این نگرانی روزافزون وجود دارد که آمریکا مجددا نیاز به اعمال تدابیر قرنطینه ای و محدودکننده گسترده داشته باشد. 

مقام های ارشد فدرال رزرو آمریکا پیش بینی کرده اند که نرخ بیکاری تا پایان سال آینده به 5.5 درصد خواهد رسید که این رقم بدتر از نرخ بیکاری 4.7 درصدی است که ترامپ در آن سال انتخاب شد ولی نسبت به نرخ بیکاری فعلی 7.9 درصدی بهتر خواهد بود. 

غیر از تولید اقتصادی و بیکاری که مهمترین چالش های رئیس جمهور بعدی آمریکا است، ترامپ یا بایدن با مشکلات عدیده دیگری از جمله تشدید نابرابری، افزایش بدهی های فدرال و روابط تجاری بین المللی نه چندان مستحکم روبرو خواهد شد. 

نگرانی های مربوط به شکایت های حقوقی ترامپ و بایدن علیه یکدیگر و نامشخص بودن نتیجه نهایی انتخابات، سرمایه گذاران بازار بورس وال استریت را نیز به شدت بر سر دوراهی قرار داده است. 

در صورت پیروزی نهایی جمهوری خواهان در مجلس سنا به نظر می رسد اولویت های این حزب تغییر چشمگیری نخواهد کرد. مهمترین چالش مجلس سنا طی ماه های آینده تصویب بسته محرک مالی جدید ویروس کرونا است که پیش از انتخابات به یک چالش مهم بین کاخ سفید و کنگره تبدیل شده بود. 

به اعتقاد تحلیلگران اقتصادی، هر چه بسته محرک اقتصادی ویروس کرونا متعادل تر باشد، چشم انداز رشد اقتصادی و سود شرکت های آمریکایی نیز کمتر از حد انتظارات خواهد بود. 

پیروزی بایدن و پیروز شدن جمهوریخواهان در مجلس سنا بدترین سناریو برای اقتصاد آمریکا خواهد بود.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهبازده سبدمشتریان