افت شدید درآمد کشورهای نفت خیز در پی اجرای سیاست های اقلیمی


تجزیه و تحلیل یک اندیشکده محیط زیستی نشان می دهد استقبال روزافزون جهانی برای کاهش مصرف سوخت های فسیلی و اجرای سیاست های مقابله با تغییرات اقلیمی، موجب افت شدید درآمد کشورهای نفت خیز خواهد شد.به گزارش پلاتس، اندیشکده Carbon Trackers مستقر در لندن پیش بینی کرده است که کاهش مصرف سوخت های فسیلی و سیاست های مقابله با تغییرات اقلیمی موجب افت 9 تریلیون دلاری درآمد کشورهای صادرکننده نفت و گاز طی 20 سال آینده خواهد شد.

این گزارش افزود: برخی کشورهای فقیر جهان از جمله اعضای اوپک بیشترین آسیب را از افت درآمدهای نفت و گاز متحمل خواهند شد.این اندیشکده به کشورهای نفت خیز توصیه کرده است تا فورا اقتصادهای خود را از نظر ساختاری اصلاح کرده و برنامه های سرمایه گذاری در پروژه های نفت و گاز را مورد بازنگری قرار دهند. 

این اندیشکده افزود: با توجه به کاهش تقاضا و افت قیمت جهانی نفت طی سال های آینده، کشورهای تولیدکننده باید برای کاهش عرضه و به حداقل رساندن زیان و ضرر مالی خود، همکاری و هماهنگی لازم را داشته باشند. افت شدید درآمدهای ارزی کشورهای نفت خیز می تواند در نهایت منجر به بحران انسانی و بی ثباتی سیاسی شود.

این گزارش افزود: اگر کشورهای تولیدکننده نفت تنها به فکر منافع خود باشند و همکاری لازم را برای مدیریت عرضه و تقاضا نداشته باشند، درآمد همه آنها طی سال های آینده نابود خواهد شد. با این حال اوپک پیش بینی کرده است که نفت خام همچنان مهمترین منبع تامین انرژی جهان طی سال های آینده خواهد بود ولی تقاضای نفت تا سال 2040 به اوج و پیک خود نمی رسد. 

Carbon Trackers در ادامه افزود: اگر کشورهای جهان به اهداف تعیین شده برای کاهش گازهای گلخانه ای پایبند باشند، تقاضا خیلی سریعتر از انتظارات کاهش خواهد یافت و این یک زنگ خطر بزرگ برای کشورهای تولیدکننده به شمار می رود.این موسسه افزود: کشورهای تولیدکننده نفت جهان تا 2040 میلادی با افت شدید 13 تریلیون دلاری درآمدهای خود روبرو خواهند شد که 40 کشور فت خیز که به شدت به درآمد نفت وابسته هستند، با افت 9 تریلیون دلاری درآمدهای ارزی روبرو می شوند. 

آنگولا و آذربایجان کشورهایی هستند که با افت 40 درصدی درآمدهای ارزی خود در نتیجه کاهش تقاضا برای نفت و گاز روبرو می شوند.عربستان، عراق کویت نیجریه و الجزایر نیز با افت 20 تا 40 درصدی درآمدهای ارزی خود روبرو خواهند شد و روسیه مکزیک و ایران نیز در بین 10 کشوری هستند که با افت 10 تا 20 درصدی درآمدهای نفتی روبرو می شوند. 

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهبازده سبدمشتریان