تازه ترین گزارش سازمان ملل نشان می دهد شیوع ویروس کرونا مشکلات بدهی 72 کشور کم درآمد و با درآمد متوسط را بدتر کرده است.به گزارش رویترز، برنامه توسعه سازمان ملل موسوم به “یو ان دی پی” اعلام کرد: بحران شیوع ویروس کرونا مشکلات بدهی 72 کشور جهان را تشدید کرده و بازپرداخت 598 میلیارد دلار بدهی این کشورها طی سال های 2021 تا 2025 میلادی را با چالش جدی روبرو خواهد کرد.بر اساس این گزارش کشورهای جهان در سال 2021 میلادی باید 87 میلیارد دلار بدهی خود را بازپرداخت کنند.
آخیم اشتاینر هماهنگ کننده یو ان دی پی در این باره گفت: تنها 49 کشور از این 72 کشور واجد شرایط لازم برای بخشش و استمهال بدهی ها هستند و کشورهای گروه 20 باید فورا در قوانین مربوط به بازپرداخت بدهی بازنگری کرده و مهلت بیشتری را برای بازپرداخت بدهی کشورهای مذکور در نظر بگیرند. این مساله هر روز آشکارتر می شود که عدم وجود اقدامات موثرتر موجب تشدید بحران بدهی خواهد شد. بحران کرونا نیز می تواند به مشکلات کشورهای بدهکار جهان دامن بزند.
اشتاینر تاکید کرد: مطالعات جدید نشان می دهد در بدترین سناریوی ممکن تا سال 2030 میلادی بیش از یک میلیارد نفر از جمعیت جهان با فقر مطلق روبرو خواهند شد که 250 میلیون نفر آنها نتیجه مستقیم تصمیمات سیاسی اتخاذ شده برای مقابله با بحران کرونا است. وی در ادامه گفت: عمق تراژدی انسانی ایجاد شده به واسطه شیوع کرونا، اجتناب ناپذیر نبوده است. بحران بدهی می تواند موجب عقبگرد اهداف توسعه ای طی سال های آینده شود. 19 کشور به شدت در برابر بازپرداخت بدهی ها آسیب پذیر هستند و بازپرداخت 220 میلیارد دلار بدهی این کشورها در معرض خطر جدی قرار دارد. اشتاینر در ادامه خواستار طراحی یک مکانیسم خاص از سوی کشورهای ثروتمند شده است تا از ذخایر اضطراری 650 میلیارد دلاری صندوق بین المللی پول برای کمک به کشورهای کم درآمد و با درآمد متوسط استفاده شود.
بدون نظر