بانک جهانی در تازه ترین گزارش خود هشدار داده است که شیوع ویروس کرونا موجب خواهد شد تا رشد اقتصادی آسیا به پایین ترین سطح خود در بیش از 50 سال اخیر برسد.به گزارش رویترز، بانک جهانی پیش بینی کرد، شیوع ویروس کرونا بیش از 38 میلیون نفر در کشورهای آسیایی را به کام فقر خواهد کشاند و رشد اقتصادی شرق آسیا اقیانوسیه و همین طور چین را به شدت کاهش می دهد.
بر اساس این گزارش بانک جهانی افزود: رشد اقتصادی آسیا امسال به کمتر از 0.9 درصد می رسد که پایین ترین رقم از سال 1967 میلادی خواهد بود.
رشد اقتصادی چین نیز امسال به 2 درصد خواهد رسید. گرچه افزایش هزینه های دولتی، رشد صادرات و پایین آمدن نرخ ابتلا به ویروس کرونا از ماه مارس تاکنون موجب بهبود نسبی اوضاع اقتصادی چین شده ولی کاهش مصرف داخلی همچنان یک چالش جدی برای اقتصاد چین به شمار می رود.
بانک جهانی افزود: رشد اقتصادی سایر مناطق شرق آسیا و اقیانوسیه نیز امسال با افت 3.5 درصدی روبرو خواهد شد.
شیوع ویروس کرونا و تلاش های صورت گرفته برای مهار آن، فشار شدیدی را بر فعالیت های اقتصادی قاره آسیا وارد کرده است. اعمال محدودیت های قرنطینه ای عامل مهمی برای کاهش رشد اقتصادی کشورهای شرق آسیا اقیانوسیه بوده که وابستگی زیادی به تجارت و گردشگری دارند.
بانک جهانی به کشورهای منطقه توصیه کرده است تا برای مقابله با تاثیرات منفی بحران اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا، اصلاحات مالی و پولی را در دستور کار قرار دهند.
بانک جهانی پیش بینی کرده است که شیوع ویروس کرونا موجب خواهد شد تا بیش از 33 تا 38 میلیون نفر در کشورهای آسیایی با فقر اقتصادی روبرو شوند. این نخستین بار در 20 سال گذشته است که آسیا با افزایش جمعیت فقرا روبرو خواهد شد.
بدون نظر