چالش های بزرگ پالایشگاه های جهان: افت تقاضا و افزایش ذخایر انرژی


پالایشگاه های جهان با آغاز فصل پاییز میزان تولید فرآورده های نفتی خود را بار دیگر کاهش داده اند که علت اصلی آن افت شدید تقاضا و افزایش ذخایر جهانی انرژی است.به گزارش رویترز، تاثیرات ناشی از بحران شیوع ویروس کرونا موجب افت چشمگیر تقاضای انرژی شده و این مسئله به یک چالش مهم و بزرگ برای پالایشگاه های جهان تبدیل شده است.

بر اساس این گزارش پالایشگاه های جهان در فصل بهار تولید خود را 35 درصد کاهش دادند. با کاهش تدابیر قرنطینه ای پالایشگاه ها تولید خود را تا اواخر اوت به طور نسبی افزایش دادند ولی طی هفته های اخیر پالایشگاه های بزرگ آمریکا و سایر کشورها بار دیگر در واکنش به افت تقاضا و افزایش ذخایر انرژی ، تولید خود را کاهش داده اند. 

ظرفیت تولید پالایشگاه های چین نیز با کاهش قابل توجهی روبرو شده و صادرات فرآورده های نفتی این کشور به سایر کشورهای آسیایی نیز به شدت کاهش یافته است. پیش بینی می شود تولید پالایشگاه های چین در ماه سپتامبر نسبت به اوت با افت 5 تا 10 درصدی روبرو شود. 

به اعتقاد تحلیلگران اقتصادی ، شیوع ویروس کرونا فشار سنگینی را بر کسب و کار پالایشگاه های بزرگ جها وارد کرده و این مساله در بلندمدت نیز تبعات منفی زیادی به همراه خواهد داشت. 

تقاضای سوخت در آمریکا نیز نسبت به سال قبل 13 درصد کاهش داشته است. در حالی که پاییز معمولا فصل تقاضای نفت کوره و دیزل است ولی بیش از 179 میلیون بشکه در ذخایر انبار شده است. 

آژانس بین المللی انرژی نیز هفته گذشته برای دومین بار متوالی پیش بینی خود درباره تقاضای جهانی نفت را کاهش داده است. این سازمان پیش بینی کرده است که تقاضای جهانی نفت امسال به 91.7 میلیون بشکه در روز خواهد رسید که نسبت به گزارش قبلی 200 هزار بشکه کاهش داشته است. این رقم نسبت به تقاضای نفت در سال 2019 میلادی نیز بیش از 8.4 میلیون بشکه کمتر است. 

تولید پالایشگاه های آمریکا هم اکنون 20 درصد کمتر از شیوع ویروس کرونا است. پالایشگاه های چین هند کره جنوبی و ژاپن نیز تولید خود را طی ماه های جولای تا اوت کاهش داده اند. 

ژاپن سومین وارد کننده بزرگ نفت خام جهان فعالیت پالایشگاه های خود را به 65.9 درصد ظرفیت در هفته منتهی به 12 سپتامبر کاهش داده است.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهبازده سبدمشتریان