صندوق بین المللی پول: کشورهای ثروتمند از مالیات برای کاهش نابرابری استفاده کنند


صندوق بین المللی پول اعلام کرد اقتصادهای توسعه یافته می توانند با استفاده از درآمدهای مالیاتی بیشتر، به کاهش فقر و نابرابری کمک کنند.به گزارش رویترز، صندوق بین المللی پول افزود: اقتصادهای پیشرفته و توسعه یافته می توانند با استفاده از مالیات های بیشتر بر درآمد ثروتمندان، مالیات بر ارث و مستغلات و مالیات بر سود مازاد شرکتها، به کاهش نابرابری در بحران کرونا کمک کنند.

بر اساس این گزارش واحد نظارت مالی صندوق بین المللی پول افزود: شیوع ویروس کرونا موجب تشدید نابرابری های قبلی در زمینه دستیابی به بهداشت و درمان، آموزش و زیرساخت های دیجیتال شده است، عواملی که می تواند تاثیر زیادی بر گسترش شکاف درآمدی در نسل های مختلف داشته باشد.

این گزارش افزود: اکثر کشورها به درآمدهای بیشتری نیاز دارند تا دسترسی به واکسن کرونا و بهبود خدمات را تضمین کنند. بی شک تبعات منفی بحران کرونا بر رشد و رونق اقتصادی موجب تشدید شکاف درآمدی و نابرابری ها خواهد شد.صندوق بین المللی پول به کشورهای مختلف توصیه کرده است تا سرمایه گذاری بیشتری در زمینه آموزش، بهداشت و تقویت شبکه های تامین اجتماعی اختصاص دهند. 

اقتصادهای توسعه یافته می توانند با استفاده از درآمدهای مالیاتی متنوع منابع مالی لازم برای کاهش نابرابری را تامین کنند. اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه نیز باید بر تقویت ظرفیت مالیاتی تمرکز کنند تا منابع مالی لازم برای هزینه های اجتماعی بیشتر را تامین نمایند. یک تحلیلگر ارشد موسسه آکسفام ضمن حمایت از این توصیه صندوق بین المللی پول گفت: شیوع ویروس کرونا نابرابری ها را عمیق تر کرده است. این در حالی است که ثروت و دارایی میلیاردرهای جهان طی ماه های مارس تا دسامبر 2020 بیش از 3.9 تریلیون دلار افزایش داشته است. 

وی افزود: صندوق بین المللی پول و دولتها باید از تکرار اتفاقات بعد از بحران مالی 2008 جلوگیری کنند، یعنی زمانی که فشار مالیات از روی دوش ثروتمندان و سود شرکتها به خانوارها منتقل شد.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهبازده سبدمشتریان