نتایج یک تحقیق و بررسی جدید نشان می دهد یوان چین در حال تبدیل شدن به بخشی تأثیرگذار در سیستم مالی جهانی است و تقریباً یک سوم بانک های مرکزی قصد دارند یوان چین را به ذخایر ارزی خود اضافه کنند .
بر اساس این گزارش نظرسنجی Global Public Investor که هر سال توسط اندیشکده OMFIF مستقر در لندن منتشر می شود ، نشان می دهد که 30 درصد از بانک های مرکزی قصد دارند ذخایر یوان خود را طی 12 تا 24 ماه آینده افزایش دهند ، این در حالی است که این رقم در سال گذشته فقط 10 درصد بود.
این بررسی و تحقیق علی رغم اختلافات عمیق بین دولت های غربی و چین در عرصه جهانی منتشر شده است.
ارتقای جایگاه یوان یک روند جهانی خواهد بود ، اما ممکن است به ویژه در آفریقا که تقریبا نیمی از بانک های مرکزی قصد دارند ذخایر یوان خود را افزایش دهند ، بسیار شدیدتر باشد.
دیگر یافته های این تحقیق نشان می دهد 75 درصد از بانک های مرکزی اکنون بر این باورند که سیاست پولی تأثیر زیادی بر بازارهای مالی دارد ، اگرچه تنها 40 درصد معتقدند که این سیاست ها نیاز به بازنگری فعال دارند.
حدود 14 درصد بانک های مرکزی جهان همچنین می خواهند میزان نگهداری بدهی های منطقه یورو را که به صورت اوراق قرضه است، کاهش دهند، این تصمیم واکنشی به سیاست نرخ بهره منفی بانک مرکزی اروپا است.
این گزارش همچنین نشان داد که تنها 59 درصد از بانک های مرکزی مایل به استفاده از بیش از 30 درصد از ذخایر خود در صورت بروز یک شوک جدی ارزی هستند ، در حالی که 45 درصد از صندوق های بازنشستگی اکنون در طلا سرمایه گذاری می کنند ، این در حالی است که این رقم در در نظرسنجی سال گذشته حدود 30 درصد بود.
برآورد شده است که بانک های مرکزی ، صندوق های سرمایه گذاری و صندوق های بازنشستگی عمومی 42.7 تریلیون دلار دارایی را کنترل می کنند. ذخایر بانک مرکزی سال گذشته 1.3 تریلیون دلار افزایش یافت و به رکورد جدید 15.3 تریلیون دلار رسید.
این گزارش همچنین تأثیر مهمی را که ویروس کرونا و چشم انداز نرخ بهره برای مدت طولانی تری دارد ، نشان داد.
روندهای متنوع سازی – برای تقویت یا حفظ بازدهی ، یا ترکیب رویکرد پایدارتر برای سرمایه گذاری – در حال تسریع هستند.
نزدیک به 30 درصد از سرمایه گذاران عمومی جهانی – بانک های مرکزی ، صندوق های سرمایه گذاری و صندوق های بازنشستگی عمومی – قرار گرفتن در معرض اوراق قرضه دولتی را کاهش خواهند داد ، در حالی که بیش از 20 درصد قصد دارند خرید بدهی های دولتی را افزایش دهند.
بیش از یک چهارم بانکهای مرکزی نیز قصد دارند دارایی اوراق قرضه شرکتی خود را گسترش دهند و 21 درصد نیز تخصیص آنها را به سمت سهام افزایش می دهد.
سرمایه گذاران عمومی جهانی همچنین تقاضا برای دارایی های پایدار را افزایش می دهند و سرمایه گذاران فعال تری می شوند. حدود 92 درصد از بانک های مرکزی در اوراق قرضه سبز و 21 درصد در حال حاضر در سهام پایدار سرمایه گذاری می کنند. حدود 65 درصد از بانک های مرکزی قصد دارند به سهام اوراق قرضه سبز خود اضافه کنند ، در حالی که این رقم در سال گذشته 45 درصد بود.
از هر 10 بانک مرکزی نیز یک بانک اعلام کرده است که پایداری در حال حاضر مهمترین اولویت نهادی آنها است ، اگرچه 50 درصد هنوز به صراحت ملاحظات زیست محیطی ، اجتماعی و حاکمیت (ESG) را در پرتفوی خود اجرا نمی کنند.
انتهای پیام /
بدون نظر