برخی منابع آگاه بر این باورند که چشم انداز نگران کننده اقتصاد جهانی و کاهش اخیر قیمت نفت موجب خواهد شد تا اوپک و متحدانش در نشست بعدی خود برای کاهش بیشتر تولید تصمیم گیری کنند.
به گزارش پلاتس، اوپک روسیه و سایر تولیدکنندگان بزرگ نفت جهان قصد داشتند تا توافق کاهش تولید نفت را از ژانویه 2021 میلادی به 5.8 میلیون بشکه در روز برسانند، این رقم بر اساس تواف اولیه 7.8 میلیون بشکه در روز بوده است. این به معنای رشد 25 درصدی تولید نفت اوپک پلاس است.
ولی قیمت نفت برنت در روزهای اخیر به کمتر از 40 دلار در هر بشکه رسید و از سپتامبر تاکنون نتوانسته است سطح 45 دلاری را رد کند. این مساله فشار زیادی را بر بودجه کشورهای نفت خیز وارد کرده است.
در حالی که به نظر می رسد شیوع ویروس کرونا و اعمال مجدد تدابیر قرنطینه ای موجب کاهش تقاضای نفت خواهد شد، اوپک پلاس برای جلوگیری از کاهش بیشتر قیمت نفت مجبور است تصمیمات سختی را اتخاذ کند.
نشست بعدی وزرای نفت اوپک پلاس قرار است 30 نوامبر تا اول دسامبر برگزار شود.
عبدالمجید عطار وزیر نفت الجزایر که ریاست دوره ای اوپک را بر عهده دارد در این باره گفت: ما از حفظ کاهش فعلی تولید اوپک پلاس تا ماه های آغازین 2021 میلادی حمایت می کنیم. الجزایر با تلاش سایر کشورها از جمله روسیه عربستان و عراق قصد دارد سایر اعضای اوپک پلاس را برای حفظ سطح فعلی تولید متقاعد کند.
یک منبع آگاه اوپک گفت: اگر ضعف قیمت نفت ادامه پیدا کند، اوپک پلاس مجبور است تا در سهمیه های تولید از ماه می تا اوت بازنگری کند. ولی دستیابی به این هدف از نظر سیاسی بسیار سخت و دشوار خواهد بود.
وزرای نفت اوپک نیز طی هفته های اخیر نسبت به احیای تقاضای جهانی نفت در پی شیوع مجدد ویروس کرونا ابراز ناامیدی کرده اند.
دبیر کل اوپک بر این باور است که حتی با وجود افزایش رشد اقتصادی چین و هند، دو مصرف کننده بزرگ نفت جهان، اعمال تدابیر قرنطینه ای در بسیاری از کشورهای صنعتی و توسعه یافته، مانع بزرگی برای افزایش تقاضا و قیمت نفت خواهد بود.
محمد بارکیندو گفت: تحلیلگران اوپک بر این باورند که تقاضای جهانی نفت امسال 9.6 میلیون بشکه در روز کاهش خواهد یافت ولی سال آینده با رشد 6.5 میلیون بشکه ای روبرو خواهد شد. البته این پیش بینی ها به ویروس کرونا بستگی دارد.
بدون نظر