مسدود شدن کانال سوئز روزانه 16 میلیون دلار به مصر زیان می زند


تازه ترین آمارهای شرکت Refinitiv نشان می دهد مسدود شدن کانال سوئز روزانه بیش از 16 میلیون دلار از درآمدهای مصر را کاهش داده است.به گزارش hellenicshippingnews آمارهای این شرکت بین المللی حاکی است مصر روزانه 16 میلیون دلار به دلیل مسدود شدن کانال سوئز زیان می کند چرا که قادر به جمع آوری عوارض کشتی های عبوری از این آبراه مهم نیست.بر اساس این گزارش پیش بینی می شود پاکسازی کامل کانال سوئز مدت زمانی طول خواهد کشید هرچند گزارش های اولیه نشان می دهد بارگیری کشتی های کانتینری در کانال سوئز و حرکت آنها از این منطقه از سرگرفته شده است. 

یک تحلیلگر ارشد شرکت Refinitiv در این باره گفت: بدون ترانزیت کشتی های تجاری از کانال سوئز در 6 روز گذشته، مصر 95 میلیون دلار زیان کرده است. وی در ادامه افزود: علی رغم اخبار مهمی که درباره بارگیری و حرکت مجدد کشتی های تجاری در کانال سوئز منتشر شده است ولی این کانال هنوز به طور کامل آماده بهره برداری نیست و این رقم به طور اجتناب ناپذیری افزایش خواهد یافت. هم اکنون بیش از 369 کشتی در اطراف کانال سوئز گرفتار شده اند که در مجموع حامل 25 میلیون تن کالا هستند. این رقم نسبت به پنجشنبه گذشته 85 درصد رشد داشته است. تا روز چهارشنبه نیز 85 کشتی دیگر به این منطقه خواهد رسید. 

گرچه مقام های رسمی توانسته اند تنها در یک روز عبور 100 فروند کشتی را از این آبراه مدیریت کنند ولی به خاطر اندازه و سایز کشتی های عبوری و سایر عوامل محیطی، محدودیت های زیادی برای ترانزیت کشتی ها وجود دارد.این تحلیلگر ارشد اقتصادی افزود: با توجه به آنکه کشتی های کانتینری بخش عمده کشتی هایی را تشکیل می دهد که منتظر عبور از کانال سوئز هستند، این مساله یک شوک بزرگ را به بازارهای جهانی وارد خواهد کرد، به خصوص برای بخش صنعت و خودروسازی. این چالش موجب افزایش هزینه های تولید و تاخیر برای تحویل کالاهای مصرفی به بازارهای اروپا خاورمیانه و آسیا خواهد شد.

کشتی ها می توانند از مسیر جایگزین Cape of Good Hope استفاده کنند ولی این مسیر 10 روز طولانی تر خواهد بود و 400 هزار دلار هزینه سوخت بیشتر را به کشتی های کانتینری تحمیل می کند.به نظر می رسد مسدود شدن کانال سوئز در کوتاه مدت تاثیر چندانی بر بازار نفت نخواهد داشت زیرا تنها 10 درصد تجارت جهانی نفت از این کانال ترانزیت می شود. این مساله همچنین موجب شده است تا هزینه ترانزیت کشتی های باربری و کانتینری با رشد 25 درصدی روبرو شود.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهبازده سبدمشتریان