اویل پرایس تحلیل کرد: بحران بی سابقه انرژی چالش های بزرگی برای اقتصاد آسیا ایجاد خواهد کرد


برخی تحلیلگران انرژی بر این باورند که قاره آسیا و به خصوص چین و هند با چالش های جدی ناشی از بحران بی سابقه انرژی روبرو خواهند شد.

به گزارش وبگاه تحلیلی اویل پرایس، در حالی که قاره اروپا در آستانه فصل پاییز در معرض بحران بی ‌سابقه و جدی کمبود انرژی قرار دارد و تحلیلگران نسبت به تبعات جدی و ویرانگر آن هشدار داده اند، این بحران ممکن است در حال گسترش باشد و به زودی به کشورهای آسیایی نیز سرایت کند.

بر اساس این گزارش آسیا، بزرگترین خریدار گاز و زغال سنگ جهان، ممکن است قاره بعدی باشد که در معرض این بحران قرار می ‌گیرد زیرا چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان، در برابر این بحران بسیار آسیب ‌پذیر خواهد بود.

البته مشکل بزرگ و جدی چین کمبود گاز طبیعی نیست. چالش اصلی و بزرگ چین، زغال سنگ است که سوخت اکثر نیروگاه‌ های این کشور را تأمین می‌ کند.

نیروگاه‌های چین به سختی می‌ توانند زغال سنگ مورد نیاز خود را خریداری کنند تا بتوانند فعالیت عادی خود را ادامه دهند، که این امر احتمال کاهش انرژی در زمستان را افزایش می‌دهد.

ذخایر انرژی چین به دلیل افزایش قیمت زغال سنگ در سال 2021 با افت شدیدی روبرو شده و برخی از نیروگاه‌ها برای صرفه جویی در هزینه‌ها مجبور شده‌اند دیگ‌های بخار خود را خاموش کنند.

هند نیز مانند چین قربانی سرمایه‌ گذاری ناقص در بخش زغال سنگ خواهد شد. زغال سنگ که آلوده‌ترین سوخت فسیلی و هدف بسیاری از فعالیت‌های محیط زیستی برای تحول در بخش انرژی است، با کاهش شدید استقبال سرمایه گذاران روبرو شده است و این امر موجب شده تا بسیاری از سرمایه گذاران به دنبال فرصت‌های سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر باشند.در نتیجه این تحولات موجب افزایش قیمت زغال سنگ در سال جاری میلادی و ایجاد یک شوک بزرگ شده است.

قیمت هر تن زغال سنگ در 10 سپتامبر به بیش از 177.50 دلار رسیده است که این رقم افزایش بیش از دو برابری را نسبت به ابتدای سال نشان می دهد.

در واقع یک معضل بزرگ وجود دارد و آن ایجاد تعادل بین عدم استفاده از سوخت‌های فسیلی و امنیت انرژی است. افزایش قیمت زغال سنگ و گاز ثابت می‌کند که تحول در بخش انرژی نه روان خواهد بود و نه آسان و قاطعیت دولت‌ها در اهداف خود برای رساندن آلایندگی‌های کربنی به صفر خالص به اندازه کافی برای تحقق آن اهداف موثر نخواهد بود. اما اکنون پیامدهای سریع بحران انرژی در چین وجود دارد. و این پیامدها به دیگر کشورهای جهان نیز سرایت خواهد کرد.

در انگلستان، صنایع مختلف در حال حاضر مشکلات ناشی از افزایش قیمت گاز و برق را احساس می‌کنند. از احتمال وقوع خاموشی نیز در این کشور صحبت می‌شود، اگرچه وزیر انرژی انگلیس به مردم اطمینان داده است که این اتفاق نمی‌افتد.

انتهای پیام/

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهبازده سبدمشتریان