در حالی که اقتصاد جهانی هنوز با تبعات و تاثیرات منفی بحران کرونا دست به گریبان است، آمارهای جدید سازمان ملل نشان می دهد شاخص قیمت مواد غذایی به بالاترین سطح خود در یک دهه اخیر رسیده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کنگره آمریکا، قیمت مواد غذایی به بالاترین سطح خود در ده سال اخیر رسیده تا نگرانی ها درباره افزایش چشمگیر هزینه تامین مواد غذایی و گسترش فقر و ناامنی غذایی بیش از پیش افزایش یابد.
بر اساس این گزارش افزایش چشمگیر قیمت مواد غذایی در حالی است که اقتصاد جهانی هنوز در حال مقابله با تبعات منفی بحران شیوع ویروس کرونا است و هنوز به طور کامل نتوانسته است به رشد و رونق دست پیدا کند.
شاخص قیمت جهانی مواد غذایی که از سوی سازمان ملل منتشر شده نشان می دهد قیمت مواد غذایی در ماه می برای دوازدهمین ماه متوالی افزایش داشته که این طولانی ترین روند صعودی در ده سال اخیر به شمار می رود.
بلومبرگ نیز گزارش داده است که شاخص جهانی قیمت مواد غذایی به بالاترین سطح خود از سپتامبر 2011 رسیده است. این شاخص تنها در ماه گذشته بیش از 4.8 درصد رشد داشته که این میزان افزایش در ده سال اخیر بی سابقه بوده است.
تحلیلگران اقتصادی نسبت به تاثیرات تورمی افزایش قیمت مواد غذایی هشدار می دهند؛ آن هم در شرایطی که بانک های مرکزی جهان مجبورند برای حمایت از رشد و رونق اقتصادی، سیاست های انبساطی پولی و مالی را اجرا کنند.
خشکسالی در برزیل نیز خسارت زیادی را به تولید محصولات کشاورزی به خصوص ذرت و قهوه وارد کرده است. تولید روغن نباتی در کشورهای جنوب شرق آسیا نیز به شدت محدود شده است.
کاهش تولید غلات و روغن نباتی می تواند به ضرر ذخایر جهانی نیز باشد، آن هم در شرایطی که تقاضای فزاینده و رو به افزایش چین پیش از این نیز فشار زیادی را به ذخایر جهانی محصولات کشاورزی وارد کرده است.
انتهای پیام /
بدون نظر