گرچه کاهش نرخ بهره درمانی برای ویروس کرونا نیست ولی سرمایه گذاران هنوز امیدوارند که فدرال رزرو آمریکا بتواند اقداماتی را برای کمک به برقراری آرامش در بازارهای سهام انجام دهد. و سوال اصلی اینجا است که آیا کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو امریکا درست است؟ به گزارش رویترز، تنها چند روز پس از کاهش غیرمنتظره نرخ بهره از سوی فدرال رزرو ، نشست عادی بانک مرکزی آمریکا قرار است چهارشنبه برگزار شود تا نرخ بهره را بار دیگر به میزان 75 تا 100 واحد دیگر کاهش دهد. این مطلب را وبسایت CME FedWatch اعلام کرده است.
این احتمال وجود دارد که فدرال رزرو در این نشست سیاست های محرک پولی بیشتری را شبیه آنچه که در بحران مالی 2008 میلادی اتخاذ کرد، اعلام کند تا نقدینگی مورد نیاز بازار را تامین نماید. شاید این اقدامات بتواند تاحدی موجب آرامش بازارهای سهام شود، آن هم پس از کاهش شدید شاخص صنعتی داوجونز در روز پنجشنبه که با بیشترین افت یک روزه از سال 1987 روبرو شد.
کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو امریکا
البته پس از آنکه فدرال رزرو نیویورک اعلام کرد که 1.5 تریلیون دلار به بازار تزریق خواهد کرد، شاخص سهام وال استریت تا حدی برگشت زد ولی این رشد موقتی بود و شاخص اس اند پی 500 با افت 9.5 درصدی روبرو شد. نگرانی ها درباره تبعات منفی اقتصادی ویروس کرونا موجب افزایش گمانه زنی ها درباره کاهش بیشتر نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا در نشست هفته جاری شده است.
شاخص اس اند پی 500 از 19 فوریه تاکنون 26 درصد ریزش داشته است. تجار و سرمایه گذاران اکنون پیش بینی می کنند که فدرال رزرو نرخ بهره را از محدوده یک تا 1.25 درصدی تا صفر الی 0.25 درصد کاهش خواهد داد. حتی برخی تحلیلگران معتقدند که جای تعجبی نیست اگر فدرال رزرو آمریکا نرخ بهره را در نشست چهارشنبه منفی کند.
با این حال کاهش نرخ بهره به تنهایی کمکی به بورس های آمریکا نخواهد کرد. شاخص اس اند پی 500 روز سوم مارس پس از کاهش ناگهانی نرخ بهره، با افت 2.8 درصدی روبرو شد. به نظر می رسد فدرال رزرو برای مقابله با تبعات اقتصادی بحران کرونا از همه ابزارها و سیاست های محرک پولی خود از جمله خریداری اوراق قرضه استفاده خواهد کرد.
بدون نظر