قیمت جهانی نفت به پایین ترین سطح در 4 هفته اخیر رسید


قیمت نفت در پایان معاملات روز جمعه تحت تاثیر نگرانی های مربوط به رکود اقتصادی جهان و افت تقاضای انرژی با کاهش چشمگیری روبرو شد.

در حالی که بانک های مرکزی بزرگ جهان در حال افزایش نرخ بهره هستند این مساله نگرانی زیادی را نسبت به وقوع رکود اقتصادی و افت تقاضای انرژی ایجاد کرده است.

این مساله موجب شد تا قیمت نفت روز جمعه با افت شدید 6 درصدی همراه شود. افزایش ارزش دلار آمریکا به بالاترین سطح از دسامبر 2002 در برابر ارزهای معتبر بین المللی نیز فشار زیادی را بر قیمت نفت وارد کرده است.

تاثیر کرونا در قیمت نفت

قیمت نفت خاورمیانه

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال با 6.69 دلار کاهش به 113.12 دلار رسید و هر بشکه نفت سبک آمریکا نیز با 8.03 دلار کاهش 109.56 دلار داد و ستد شد.

قیمت نفت برنت به پایین ترین سطح خود از 20 می رسید و نفت سبک آمریکا نیز پایین ترین قیمت را از 12 می تجربه کرد. این افت قیمتی از نظر درصدی نیز برای نفت برنت از اوایل ماه می و برای نفت آمریکا از اواخر مارس بی سابقه بوده است.

در هفته ای که گذشت قیمت نفت برنت برای نخستین بار در 5 هفته گذشته کاهش یافت و نفت سبک آمریکا نیز برای نخستین بار در 8 هفته اخیر کاهش داشته است.

ادوارد مویا تحلیلگر ارشد موسسه سرمایه گذاری OANDA در این باره گفت: قیمت نفت تحت تاثیر افزایش ارزش دلار ، اعلام روسیه مبنی بر افزایش احتمالی صادرات و تشدید نگرانی ها درباره رکود اقتصادی جهان با کاهش روبرو شده است.

بانک های مرکزی جهان که در دوره بحران کرونا نرخ بهره را به سرعت کاهش داده بودند، اکنون برای مقابله با فشارهای تورمی در حال افزایش نرخ بهره هستند و این مساله نگرانی درباره خطر رکود اقتصادی را تشدید کرده است.

فدرال رزرو آمریکا اخیرا نرخ بهره را به بیشترین رقم در 25 سال گذشته افزایش داده است. پیش بینی می شود فدرال رزرو طی ماه های آینده نیز روند افزایش نرخ بهره را دنبال خواهد کرد.

قیمت بنزین و دیزل در آمریکا نیز بیش از 4 درصد کاهش یافته است.

معاون وزیر انرژی روسیه اعلام کرده است که علی رغم تحریم های غرب انتظار دارد صادرات نفت در سال 2022 افزایش یابد.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهبازده سبدمشتریان