بازگشت ایران موجب رقابت چشمگیر بازار میعانات گازی خواهد شد


تحلیلگران مسائل انرژی بر این باورند که بازگشت ایران به بازار میعانات گازی موجب رقابت شدید در بازارهای آسیایی خواهد شد.

به گزارش بلومبرگ، تحلیلگران بین المللی معتقدند بازگشت نفت ایران موجب رقابت سخت و شدیدی برای در اختیار گرفتن بازار آسیا خواهد شد و این رقابت به خصوص در بازار میعانات گازی شدیدتر خواهد بود.

بر اساس این گزارش ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان میعانات گازی است و کره جنوبی نیز بزرگترین تاسیسات و تجهیزات جهان را برای تبدیل این نفت به مواد پتروشیمی مورد نیاز برای تولید پلاستیک در اختیار دارد.

 شرکت‌های کره ای اس کی اینوویشن، هانوا توتال پتروکمیکال و هیوندای اویل بنک پیش از این از مشتریان بزرگ و مهم میعانات گازی میدان پارس جنوبی بودند که آن را با قیمت نسبتا پایین خریداری می‌کردند ولی تحریم‌های آمریکا خرید این شرکت ها از ایران را در 2019 متوقف کرد.

این گزارش افزود: پالایشگاه‌های کره جنوبی پس از تحریم های آمریکا علیه ایران، سعی کردند تا میعانات گازی مورد نیاز خود را از قطر و استرالیا و همچنین نفت سبک وست تگزاس آمریکا و نفتای اروپا و آفریقا تامین کنند.

در صورت نهایی شدن توافق هسته ای تا ماه اوت، ایران امیدوار است مشتریان قبلی خود را بار دیگر احیا کند. مبارزه برای سهم بیشتر بازار میعانات گازی ، بیشتر متمرکز به خریداران و مشتریان در کره‌جنوبی خواهد بود ولی شامل کل بازارهای آسیا برای نفت سبک ونفتا نیز می باشد.

 یکی از تحلیلگران شرکت اف جی ای در این باره تاکید کرد: رقابت برای بازار میعانات گازی شدید خواهد بود. ایران باید میعانات گازی تولید شده در  میدان پارس جنوبی را با تخفیف ارائه دهد تا خریداران تشویق به خرید شوند. ورود میعانات گازی و سایر محصولات نفتی ایران به بازار، قیمت را پایین خواهد آورد.

 به اعتقاد تحلیلگران انرژی، تاثیر لغو احتمالی تحریم‌های آمریکا علیه صنعت نفت ایران بر بازار میعانات گازی بیشتر از نفت خام خواهد بود چون ایران یکی از تولیدکنندگان اصلی این محصول است. بیش از 100 میلیون بشکه میعانات گازی پارس جنوبی بر روی منابع ایران در خشکی و بر روی دریا ذخیره شده است.

 پیش بینی می شود تخلیه این ذخایر که بیش از یک سال طول خواهد کشید، بیشتر از یک سوم بازار شرق کانال سوئز را به خود اختصاص خواهد داد و پس از پایان این مرحله، ایران حدود 300 هزار بشکه در روز از پارس جنوبی صادرات خواهد داشت.

 علاوه بر کره جنوبی، امارات، چین و ژاپن هم از خریداران اصلی تولیدات پارس جنوبی قبل از اعمال تحریم‌ها بوده‌اند. این محصولات قبلاً 2 دلار در هر بشکه کمتر از میعانات گازی قطر به فروش می‌رسید و یکی از ارزان ترین محصولات بود.

انتهای پیام /

 

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهمشاورهبازده سبدمشتریان